Mødet mellem to legender - mand og bil!

 

 

Det burde ikke kunne lade sig gøre, men stik imod alle odds vandt Tom Kristensen i 2005 sin sjette Le Mans-sejr i træk og manifesterede sig samtidig som historiens mest succesrige sportsvognskører. Le Mans-organisationen A.C.O. havde ellers stækket Audi R8 med et nyt sæt regler, der tilgodeså nye biler og påførte den formidable Audi så mange restriktioner, at den var fem sekunder langsommere pr. omgang i forhold til f.eks. Pescarolo-teamets prototyper (i parentes kan nævnes, at teamet hørte til i Le Mans ...).

 

Forlaget Finsen fandt det formålsløst at opdatere endnu en Le Mans-bog og fandt i stedet på at beskrive Tom Kristensens ægteskab med Audi R8-modellen. Det betød en detaljeret beskrivelse lige fra de første testkørsler i 2000 til Le Mans 2005, der markerede danskerens afsked med den bil, der havde bragt ham så store resultater. I alt 31 løb blev det til for makkerparret, der i fem forsøg forblev ubesejrede på Le Mans og desuden triumferede i den Amerikanske Le Mans-serie, den europæiske pendant og de første løb i den nye European Endurance Series.

 

Bogen er spækket med et væld af anekdoter og de sædvanligt imponerende fotos, der leveres af sportens bedste fotografer fra ind- og udland. Samtidig er der et teknisk afsnit, der beskriver, hvordan R8-modellen udvikles fra sæson til sæson.

 

Som med Tom K & Le Mans er bogen skrevet på både dansk og engelsk, men det blev aldrig nødvendigt med at sælge bogen i udlandet, da den blev revet ned fra hylderne herhjemme.

 

 

 

Le Mans 2005, det sidste løb for det formidable makkerpar Audi R8/Tom Kristensen. Duoen kørte 31 løb, vandt de 17 og hentede yderligere otte podieplaceringer. Den rekord er ikke set bedre i sportsvognsracing

  

 

 

 

 

 

 

 

Info

 

Tom K's Sjette Le Mans-triumf

Udgivet: 2005

Sider: 144

Størrelse: 34,6 x 25 x 1,6 cm

 

Vægt: 1,4 kg

Vejl. pris: 298 kr.

ISBN.: 9788798982623

 

Skribent:

Nils Finderup

 

Oversættelse:

Oliver Tramsen, Andrew Cotton

 

Fotografer:

John Brooks, Rick Dole, Nils Finderup, Jan Kaiser, Regis Lefebure, David Lister, Lars Pauli, Claus Søndberg m.fl.

 

Forord:

Tom Kristensen (7 X Le Mans-vinder!)

 

 

 

 

FORLAGET FINSEN