Den japanske forbindelse

 

 

Allerede året efter Tom K & Le Mans satte Tom Kristensen nye standarder ved med den sjette sejr at tangere belgieren Jacky Ickx' rekord for flest triumfer på Le Mans. Den femte sejr i træk var naturligvis også ny rekord.

 

Der var ikke behov for at lave en opdateret version af Tom K & Le Mans, så i stedet fokuserer denne bog på de mange forberedelser, der ligger foran en indsats i 24-timers-løbet. Denne bog starter dermed, hvor forgængeren sluttede, dagen efter Le Mans 2003!

 

Tom Kristensen fortæller levende, hvordan han kunne vælge mellem flere forskellige Audi-biler, men vælger at stille op for det japanske Team Goh. Årsagen er, at Kristensen i fem sæsoner har levet og kørt i Japan og derfor ved, hvor stort Le Mans er i Solens Rige. Endnu er det imidlertid aldrig lykkedes for et japansk team at vinde den franske klassiker, så dermed får danskeren med sit valg en ny udfordring - og mulighed for at betale lidt tilbage til det land, der har lært ham så meget med et rat og fire hjul.

 

Debuten for Goh går over al forventning, da Kristensen sammen med japaneren Seiji Ara vinder 1.000 km Spa-løbet i efteråret 2003 efter at have sat pole position og ny banerekord. Kunststykket gentages kort tid efter i et 1.000 km-løb på Le Mans, men i foråret 2004 mister teamet momentum. I et løb på Monza er Goh-holdet sammen med den tredje kører, Dindo Capello, håbløst efter to andre Audi-hold, og heller ikke i pre-testen på Le Mans kan Goh få fart nok i teamets Audi R8.

 

For første gang beskrives hele Le Mans-ugen herefter minutiøst, inklusive teknisk kontrol, briefinger, kvalifikationer, sponsormøder, fanmøder, pressemøder ... Ja, hvis der er et møde, er det med garanti nævnt! Læserne får hermed et indblik i de mange opgaver, kørerne bliver udsat for før et løb, der kræver fuld koncentration og mentalt overskud. Bogen er som Tom K & Le Mans spækket med fantastiske fotos og udelukkende skrevet på dansk. Det forhindrede dog ikke teamchef Kazumishi Goh i at beordre 300 eksemplarer af værket skibet fra Hamburg til Tokyo, så hans sponsorer kunne nyde de enestående billeder!

 

 

Tom Kristensen giver hånd til Dindo Capello før 1.000 km-løbet på Monza, der viste, at Team Goh sakkede bagud i forhold til de øvrige Audi-hold. I bogen beskrives, hvordan teamet først tæt på Le Mans opdager, at det tekniske måleudstyr er justeret forkert. Herpå begynder et kapløb med tiden og en nervepirrende finish på de 24 timer.

 

Som optakt til løbet mødes Jacky Ickx og Tom K i Monaco for at give opskriften på, hvordan man vinder et Le Mans. Finsen købte de danske rettigheder til at vise den eksklusive billedserie mellem løbets to legender

 

 

 

 

Info

 

Tom K's Sjette Le Mans-triumf

Udgivet: 2004 

Sider: 128

Størrelse: 34,3 x 25,2 x 1,3 cm

 

Vægt: 1,2 kg

Vejl. pris: 198 kr.

ISBN.: 9788798982616

 

Skribent:

Nils Finderup

 

Fotografer:

John Brooks, Nancy Coste, Rick Dole, Nils Finderup, Regis Lefebure, David Lister, Claus Søndberg m.fl.

 

Forord:

Jacky Ickx (6 X Le Mans-vinder)

 

 

 

 

 

FORLAGET FINSEN